Pražský logopedický den 22.9.2022

Krásný den,

školní rok začal a vše nabralo rychlý spád. Opět jsme se zúčastnili Pražského logopedického dne. Tentokrát nejen jako účastníci konference, ale také jako prodejci logopedických pomůcek.  V krásném prostředí Univerzity Karlovy Pegagogické fakulty jste tak mohli nakoupit celou řadu našich produktů. Největší zájem bylo o  logopedická pexesa a o Hláskovník  

Bylo to dost napínavé, ale stihli jsme na Pražském logopedickém dni 2022 představit naši novinku z oblasti logopedických pomůcek, které pomáhají rozvíjet fonematický sluch dětí. Brzy najdete také na našem webu.

 

 

Co se nám z nabitého programu jevilo jako nejpřínosnější?

 

"Z Pražského logopedického dne 2022 nás velice zaujala přednáška Mgr. Zuzany Bílkové Ph.D. a Mgr. Zuzany Štefánkové, Ph.D.- Odklad školní docházky v  kontextu školní úspěšnosti dětí. Zajímavá byla zejména část o příčinách této problematiky a následná diskuze, týkající se také žáků s logopedickými vadami.” 

Mgr. Jana Sedláková

 

“Pražský logopedický den opět nabídl spoustu inspirativních témat a myšlenek. Jako velmi přínosnou hodnotím praktickou ukázku cvičení očních pohybů, které s videi prezentovala Mgr. Šárka Wagenknechtová.” 

Mgr. Markéta Salavcová

 

“Pražský logopedický den je vždy příležitostí vyslechnout si nové poznatky a prohloubit své povědomí o tématech z logopedického prostředí. Musím velmi ocenit témata týkající se předškolní problematiky v návaznosti na školní zralost. Mě osobně zaujala tématika rozvíjení fonematických dovedností dle D.B. Elkonina.”

Mgr. Veronika Držmíšková

 

“Z letošního ročníku Pražského logopedického dne jsem si odnesla velmi inspirativní náměty pro mou práci. Mou pozornost upoutala zejména přednáška Mgr. et Mgr. Jarmily Dezortové o aplikaci Logapka ulehčující organizaci práce logopeda a umožňující online komunikaci s rodiči.” 

Mgr. Veronika Caruso

Tým logopedek ZŠ a PŠ Svítání Pardubice vymýšlí logopedické pomůcky potřebné pro svou praxi, produkty vyrábí zaměstnanci sociálního podniku Léthó o.p.s. Práce lidí s hendikepem má smysl.