Blíží se nám svátek všech zamilovaných

Svatý Valentýn, svátek všech zamilovaných, se u nás slaví již pár let. Připadá na 14. února a má své příznivce i velké odpůrce. Zamilovaní si dávají na znamení lásky různé dárky a přáníčka. Víte, kde má tento svátek svůj původ a proč se slaví? 

Podle legendy byl Valentýn knězem ve starém Římě ve 3. století, Císař svým vojákům zakázal ženit se, protože byl přesvědčen, že dobří vojáci jsou jedině svobodní muži. Kněz Valentýn ale i přes císařův zákaz dál oddával zamilované páry. Když na to císař přišel, nechal Valentýna zatknout a 14. února popravit. Když byl Valentýn ve vězení, stihl se ještě zamilovat do dcery dozorce. Před popravou mu dovolili napsat jeden dopis, který věnoval právě dozorcově dceři a podepsal ho od Tvého Valentýna Podle legendy to bylo první valentýnské přání. 

A tak se svátek zamilovaných dostal i do Evropy. U nás se objevil po roce 1989 a postupně se stal oblíbený zejména mezi mladými lidmi. Zamilovaní si dávají drobné dárky, květiny, chodí na romantické večeře, posílají si zamilovaná přání nebo smsky. 

Tak jestli i vy chcete své milované osobě poslat valentýnské přání, nechte se inspirovat našimi přáníčky, které naleznete na tomto odkaze: https://www.letho.cz/z-lasky--valentyn/ Vybírat můžete s různých variant a možností. Červené srdce, rozpité srdce aj. Řekněte své milované osobě, že je pro vás důležitá a že jí máte rádi. Určitě to není zbytečné, dávat najevo lásku a city je přeci skvělé. Co když ten druhý má o vašich citech pochybnosti, ujistěte ho/ji, že se mýlí. Darujte přáníčko a napište prostě jen „Miluji Tě“!

 

Nevíte co napsat do Valentýnky?

Nabízíme pár tipů:

Už vím, proč bylo stvořeno mé srdce-aby opatrovalo naši lásku. Dnes a každýden. Hezkého Valentýna!


Když Tě vidím, mé srdce se rozbuší. Když se něco děje, mé srdce to vytuší. Pouto velké vzniklo mezi námi, můžeme být více než kamarádi. Má valentýnka patří jen Tobě.


"Láska-to je někdo, s kým chceme zestárnout." Erich Maria Remarque


Lásky čas je tu zas, vidíme ji všude kolem, cestou lesem, městem polem, najdeme ji i v sobě . . . zůstaňme spolu po celou dobu.

 

Kdyby pravda byla vše a láska snění, já bych se ke spánku uložila a nebyla k probuzení.

 

Tímto chci krásného Valentýna přát, abys věděla, že je tu někdo, kdo má tě rád.

 

"Veliká láska se rodí z poznání osoby nebo věci, kterou milujeme." Leonardo da Vinci

 

V našem vztahu pohoda, tak zněla naše dohoda, a že jsme to dodrželi, já Ti proto k Valentýnu přeji.

Ať nám naše láska vydrží!


Myslím na Tebe, na Tvé oči, jak můj svět kolem Tebe se točí. Já budu si Tě hlídat i laskat, dnes je Valentýn,

to chtěla jsem Ti napsat.


Jen ty máš to, co nemá nikdo jiný. Klíč k mému srdci.